Ingyenes szállítás 20 000 Ft feletti kosárérték esetén*.
Ausztriába, Romániába és Szlovákiába is szállítunk.
(*meghatározott szállítási módok választása esetén)

Kérdésed van? Írj nekünk: info@curlmission.hu

vagy hívj minket: +36205972855

CGM tippek

Tippek az átállás időszakára

2021.12.03 19:35
Tippek az átállás időszakára

Most, hogy már ismered a jeleit annak, hogy a hajad átalakulóban van, íme néhány dolog, ami segíthet abban, hogy könnyebben túléld az átmenetet.

1. Szabadulj meg a holt súlytól

Lehet, hogy a hajad azért tűnik kiszáradtnak, mert az évekig tartó egyenesítés és hajvasalás miatt annyira sérült, hogy már nem képes regenerálódni. Ilyenkor nincs más megoldás, mint a sérült részt levágni. Megértem, hogy nem szívesen teszed, mégis érdemes felkeresned egy göndör hajvágásra kiképzett fodrászt, mivel ők úgy tudják levágni a hajad, hogy dúsabbnak tűnjön, és csak annyit vágnak le amennyit feltétlenül muszáj és a hajadat is CGM termékekkel formázzák majd. Hajvágás után, kezelhetőbbnek érzed majd, illetve a mosás és a formázás is egyszerűbbé válik, mert azok a seprűs, kusza végek nem lesznek többé!

2. Tarts szünetet

Elérhetsz egy olyan pontra, amikor legszívesebben feladnád, és a hajvasalódért nyúlnál. Ne tedd! Próbálj ki egy termékmentes napot. Csak samponozz, kondicionálj és hagyd a hajad levegőn megszáradni. Ez is megmutathatja, hogy mekkora előrelépést tettél.

3. Több idő a hajmosások között

Próbálj meg hosszabb időt eltölteni a mosások között. Ha nem is sikerült jól egy mosás/formázás, ne mosd újra, ne kezdd el "macerálni a hajad" inkább keress valami olyan feltűzési, kötési technikát ahol a hajadat nem nyújtod meg folyamatosan. Sok göndör/hullámos lány laza kontyod köt ilyenkor és csak pár tincset hagy szabadon az arc körül. A lényeg, hogy ha lehet, akkor csak heti egy maximum két alkalommal moss hajat. Ha különösen zsírosak a hajtöveid, akkor próbálj ki egy CGM által jóváhagyott szárazsampont. 

4. Használj kiegészítőket

Amikor a hajad ebben a kellemetlen fázisban van, vagy rossz napod van, kösd össze, használj telefonzsinór hajgumit, selyem/szatén hajgumit vagy hajpántot, amelyek kíméletesek a hajadhoz és nem hagynak nyomot eltávolításkor (nem törik meg a hajat). Nagyon sok nagyszerű kiegészítő létezik, úgyhogy jó szórakozást a kipróbálásukhoz. Ha felkötöd a hajad, próbáld meg úgy, hogy ne legyen túl szoros, mert ez elvékonyíthatja a hajtöveidet, és a feszítés valamint túlzott erőhatás károsíthatja a gyökereidet.

5. Csak légy önmagad

Ne hasonlítsd magad másokhoz. Ez talán nyilvánvalónak hangzik, de mindannyian bűnösek vagyunk abban, hogy látunk egy képet a neten, és azt kívánjuk, bárcsak a mi hajunk lenne az. Néhány haj hetek alatt átalakul. Némelyiknek hónapokig vagy évekig tart. Koncentrálj a saját hajadra, ne máséra. Valószínű, hogy az ő online képeiken a legjobb göndör haj napjuk van, csak nem látod a zsíros, kontyos hajú napokat!

6. Mosolyogj a kamerába :)

Készíts hetente egyszer fejlődési képeket. Lehet, hogy azt gondolod, hogy nem haladsz, de mint mindenhez (fogyás vagy egy új készség elsajátítása), ehhez is idő kell. Ha a 30. napon visszanézed az 1. napi fotódat, látni fogod a különbséget. 

7. Kísérletezz különböző technikákkal és tippekkel

Ez lehetővé teszi, hogy felfedezd, mi működik a göndör hajadon, és mi nem.


És mindig emlékezz...

A hajad nem fog drasztikusan megváltozni. 

Az a célod, hogy a hajad a legjobb, legegészségesebb formájában tündököljön. Tehát ne várd, hogy a hullámos hajadból gyűrűs göndör lesz (valószínűleg soha nem fog megtörténni) és gyűrűs göndör hajad sem lesz lágyan omló hullámos soha.

Fogadd el a természetes hullámaidat, fürtjeidet, és szeresd őket olyannak amilyenek :)