Ingyenes szállítás 20 000 Ft feletti kosárérték esetén*.
Ausztriába, Romániába és Szlovákiába is szállítunk.
(*meghatározott szállítási módok választása esetén)

Kérdésed van? Írj nekünk: info@curlmission.hu

vagy hívj minket: +36205972855

CGM tippek

Miért érdemes sampon helyett co-washt használni?

K.A.
2022.07.09 18:46
Miért érdemes sampon helyett co-washt használni?

A co-wash vagy "kondicionáló mosás" jelentése: hajmosás egy kondicionálóval vagy egy speciálisan kifejlesztett termékkel, az úgynevezett "co-wash-sal/tisztító kondicionálóval". Bármilyen textúrával rendelkezők számára a co-wash általában jobb megoldás, mert tisztítja hajat, mégis hidratáltan tartja azt. A co-wash fő előnye a hagyományos samponnal szemben az, hogy a nem fosztja meg hajunkat a természetes olajoktól, nem szárítja ki a hajat így az kezelhetőbbé válik és kevésbé lesz szöszös.

 

Milyen gyakran érdemes co-washt használni?


Az, hogy milyen gyakran kell co-washt használni, ízlés kérdése. Vannak, akik minden egyes hajmosásnál a co-washt részesítik előnyben, és egyáltalán nem nyúlnak samponhoz; mások hetente egyszer co-washt, és a következő héten felváltva használnak rendes sampont. Egyesek csak havonta egyszer használnak sampont. Ez tényleg a saját hajad sajátos igényeitől függ. A nyári időszakban, mindenesetre a co-wash gyakoribb használata nagyon megfontolandó.
A szulfátos sampon időnkénti alkalmazása pedig azért fontos, mert egész héten/hónapban halmozod és halmozod a termékeket a hajadra, még azokon a napokon is, amikor nem mosod meg, és ez könnyedén termék felhalmozódáshoz (build-up) vezethet, ami pedig lehúzza, nehézzé és szöszössé teheti a hajat. Ez megint csak preferencia kérdése, hogy milyen gyakran veted be a szulfátos mosást.

Jobb hidratáltság, definiáltabb hullámok és fürtök


A co-wash lehetővé teszi, hogy a hullámos és göndör haj, amely általában már természeténél fogva is száraz, jobban hidratálódjon, ami definiáltabb fürtöket, kevesebb szöszt és több fényt eredményez. Ha a hajad festett, a co-wash segíthet megőrizni a hajszínt, frissen és élénken tartva azt, míg a túl gyakori, rendszeres hajmosás lecsupaszíthatja a színt, és nagyon gyorsan kifakulást okozhat.

Koncentrálj egyformán a fejbőrre és a hajhosszra


A co-wash használata során ügyelj arra, hogy elegendő terméket használj. Most nincs itt az ideje a spórolásnak. A hagyományos samponnal ellentétben, ahol a fejbőrre kell koncentrálni, hogy ne szárítsa ki a hajszálakat, co-wash esetében teljesen rendben van ha a fejbőrt és a hajat egyszerre mosod - ez tisztít és kondicionál egyben. Bizonyos hajtípusok esetében főleg a vékonyabb szálú haj esetében amely könnyen elnehezül, co-wash használata után a hagyományos kondicionáló kihagyhatóvá válik a rutinból, attól függően, hogy a haj hogyan érzi magát. Co-wash hsználata esetén légy alapos a fejbőröd megtisztításánál és győződj meg róla, hogy tényleg eltöltesz néhány percet azzal, hogy alaposan bemasszírozod a fejbőrödbe a terméket, mivel az ujjbegyeid súrlódása (ne használd a körmeidet - megkarcolhatja a fejbőrödet és/vagy hajtöredezéshez vezethet) segít fellazítani a lerakódott szennyeződéseket és olajat.

Hogyan érdemes használni a co-washt?


Dupla hajmosás - célszerű kétszer átmosni a hajat, mert a nagyobb mennyiségű termék felhalmozódás sokkal alaposabban eltávolítható. Az első tisztítás eltávolítja a szennyeződéseket, méreganyagokat a hajadról, a második pedig segít a hidratálásban.
Adj hozzá vizet - a co-wash-ok nem igazán habzanak, és a szulfát hiánya miatt nem is kell, hogy habot képezzenek, de a további víz hozzáadása segít abban, hogy a termék szétterüljön a hajban, és tisztává tegye azt.
Fésüld ki a hajad, hogy eloszlasd a terméket - könnyedén kifésülheted a hajad az ujjaiddal vagy egy hajbontó fésű segítségével a zuhany alatt co-wash használata közben. Ez azért is hasznos, mert egyrészt a gubancok eltávolításával lehetőséget adsz a tincseidnek, hogy ismét felvegyék megszokott formájukat és visszataláljanak a helyükre valamint a terméket is egyenletesen eloszlathatod a hajadon.