Ingyenes szállítás 20 000 Ft feletti kosárérték esetén*.
Ausztriába, Romániába és Szlovákiába is szállítunk.
(*meghatározott szállítási módok választása esetén)

Kérdésed van? Írj nekünk: info@curlmission.hu

vagy hívj minket: +36205972855

CGM tippek

Milyen sorrendben használjam a termékeket?

2021.09.16 20:06
Milyen sorrendben használjam a termékeket?

A göndör haj ápolása, mint már láthattuk eléggé eltérő a hagyományos, sampon, balzsam, szárítás módszertől, mivel a göndör haj sokkal szárazabb és nehezebb a tápláló anyagokat bevinni, valamint bent tartani a hajban.

Éppen ezért több, hidratáló (kondicionáló) termékkel kell biztosítani, hogy a mosások között, a haj teljes hosszán megfelelő mennyiségű termék biztosítja a haj tápláltságát.
Az alap sorrend a következő:
- sampon (szulfátmentes)

- balzsam
- leave-in
- göndörítő krém
- hab és/vagy zselé
Természetesen, nem fontos minden terméket használni, ha a hajad vékonyszálú, nem túl dús vagy éppen hullámos és hajlamos az elnehezedésre. Fontos továbbá, hogy olyan termékeket válassz, amelyek a hajad volumenének, szál vastagságának megfelelnek.
Fenti felsoroláson túl, időnként szükséged lehet az ún. pre-poo-ra is. Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy a hajmosást megelőző este vagy pár órával korábban a fejbőrödet és a hajadat is egy olajos pakolással előkészíted a hajmosásra. Az olaj fellazítja az esetleges lerakódást a fejbőrön és a hajszálakon. Ehhez mindenképpen beszívódó olajat válassz (kókusz, avokádó vagy olíva), mert ha lezáró olajat teszel rá, akkor nem fogja kiváltani a kívánt hatást. Az olajok fajtáiról bővebben itt olvashatsz.
Ha nem szereted a sampont használhatsz co-wash-t ami tulajdonképpen egy enyhe tisztító hatású balzsam vagy akár egy low-poo sampont is, ami egy a hagyományosnál sokkal gyengédebb tisztító hatású sampon ami mindennapos használatra is megfelel.
Természetesen a fenti sorrend csak egy alap sorrend, sokan szeretnek a formázási rutinjukba is olajokat tenni. Ha te is úgy érzed, hogy picit több olajjal csillogóbb lenne a hajad olvasd el a LOC vagy LOG módszerről szóló bejegyzéseket is.