Ingyenes szállítás 20 000 Ft feletti kosárérték esetén*.
Ausztriába, Romániába és Szlovákiába is szállítunk.
(*meghatározott szállítási módok választása esetén)

Kérdésed van? Írj nekünk: info@curlmission.hu

vagy hívj minket: +36205972855

CGM tippek

Miért nyúlnak ki a tincseim?

K.A.
2024.05.26 12:43
Miért nyúlnak ki a tincseim?

A tincsek kinyúlása egy nagyon gyakori probléma azok esetében, akik vékonyabb hajjal, lazább göndörséggel vagy lágy hullámokkal rendelkeznek. Ebben a cikkben a leggyakoribb okokat és a probléma kiküszöbölésére irányuló megoldási javaslatainkat olvashatod el.

A nem megfelelő és nem elég alapos hajmosás

Hiszed vagy sem, de legtöbbször az okozza a gondot, hogy nem használsz szulfátos vagy mélytisztító sampont, ami teljes mértékben képes eltávolítani a szennyeződést vagy a felhalmozódott termékeket a hajadról és a fejbőrödről. A CGM samponok vagy a co-wash nem alkalmasak arra, hogy mélyen megtisztítsák a fejbőrt és a hajszálakat a felhalmozódástól, így javasolt legalább havonta egy alkalommal egy mélytisztító vagy szulfátos, de szilikonmentes samponnal hajat mosni. Minél vékonyabb a haj, annál gyakrabban van szüksége alapos tisztításra, különben a termékek felhalmozódnak a szálakon és lehúzzák azokat. A vastagabb hajszálak jobban tolerálják a több és nehezebb terméket. Vékony hajúként, akár a heti egy szulfátos mosás is indokolt lehet.

Túlkondicionálod a hajad

Minden göndör haj imádja a puhító, lágyító kondicionálókat, hiszen alapvetően szárazabb, mint az egyenes haj. Ez a göndör haj ápolásának egyik alaptézise. Miközben ez a mondat nagyon igaz a gyűrűs göndör hajra, addig a lazább göndörséggel vagy lágy hullámokkal rendelkezők, nemhogy nem profitálnak a túl sok puhító összetevőt tartalmazó olajos, vajas ápolókból, hanem inkább hátrányát érezhetik a túlpuhított tincseknek, hiszen azok képtelenek lesznek megtartani rugalmasságukat. Ha a hajad extrém puha, vattacukor érzetű, kinyúlt, bátran tedd félre a hidratáló termékeidet és válts egy proteinben gazdag rutinra.

A használt formázód, nem ad elég erős tartást a tincseidnek

Szinte biztosan nem találsz majd olyan hajkrémet vagy hajhabot, ami napokon keresztül képes szöszmentesen tartani a frizurádat. Fontold meg, hogy egy erősebb tartású zselét vagy akár egy erős tartású zselét és egy alkoholmentes hajsprayt is bevetsz, ha nem szeretnél minden nap a hajad frissítésével időt tölteni.

Több vagy kevesebb vizet kell használnod a formázáskor

Erre sajnos nincs egy fix recept, tesztelned kell, hogy mi válik be a te hajadon jobban. A legtöbb göndör haj a teljesen vizes hajon történő formázást részesíti előnyben, viszont sok vékony haj tulajdonos, a nedves hajon történő formázást részesíti előnyben, mert ez is segít a nagyobb volumen és a légiesebb hatás elérésében. Próbáld ki, hogy neked melyik válik be jobban!

Smasters módszer- a kinyúló tincsek ellenszere

Tulajdonképpen ezzel a módszerrel egy kis plusz tartást adsz a hajadnak még a teljes száradás előtt, más előnye is van, mint például az elszabadult szálak megszelídítése hajszárítás közben.
A Smasters módszer lényege, hogy amikor a hajad kb. 50%-ban megszáradt, vizes tenyéren eloszlatod az erős tartású zselét amit már formázáskor is használtál, majd óvatosan imádkozó mozdulattal rásimítod a haj teljes hosszára, különös figyelmet fordítva a szöszösebb területekre, majd folytatod a hajszárítást, míg a hajad 100%-ig száraz lesz.