Ingyenes szállítás 20 000 Ft feletti kosárérték esetén*.
Ausztriába, Romániába és Szlovákiába is szállítunk.
(*meghatározott szállítási módok választása esetén)

Kérdésed van? Írj nekünk: info@curlmission.hu

vagy hívj minket: +36205972855

CGM tippek

Mennyi szilikon felhalmozódás számít rossznak?

2021.11.19 19:42
Mennyi szilikon felhalmozódás számít rossznak?

Tényleg mennyi szilikon használata okoz felhalmozódást? Ha a szilikon egy kondicionáló 15. összetevője szemben az 5. összetevővel, akkor valóban felhalmozódást okoz?

Rushton 1994 -ben megjelent cikkében a Skin Pharmacology and Physiology -ban érdekes információkat találtak a szilikonokról. Először egy 2 az 1-ben sampon szilikonjai halmozódtak fel a haj felszínén az első öt felhasználás során, de ezt követően már nem volt felhalmozódás, mert már nem volt több  szabad felület a hajon, hogy a szilikon kötődhessen hozzá, így nem halmozódott fel a végtelenségig (1).

Másodszor, a szilikonmaradványok 90% -át egy szilikonmentes samponnal történő mosással távolították el. A nátrium -lauril- vagy nátrium -laureth -szulfát, ammónium -lauril- vagy laureth -szulfát és kokamidopropil -betain (lehetséges kókuszbetain) mosószerek a leghatékonyabbak a szilikonmaradványok eltávolításában (1).

Azt is mondhatnánk, hogy a legtöbb felhalmozódás olyan formázó termékekkel történik, mint a hajszérumok, göndörítő krémek és a leave- in termékek. Sok ilyen termék nagyon szilikonnehéz (azaz a szilikonok az első vagy a második összetevői). Ha a samponod és balzsamod szilikonokat tartalmaz, és ezeket több szilikonnal kombinálod, akkor valószínűleg viszonylag gyorsan felhalmozódást tapasztalsz majd.

Hogyan lehet megszabadulni a szilikon felhalmozódástól?

Tegyük fel, hogy szilikonokat használsz, vagy szilikonokat veszel észre a hajápolási termékekben. Általános vélekedés, hogy csak a szulfátok elég erősek ahhoz, hogy megszabadítsanak a szilikon felhalmozódásától. Mint a folyóirat mondta, a szulfátok használata a leggyorsabb módja a szilikon felhalmozódás megszüntetésének, de nem az egyetlen módja.

Használhatsz enyhébb anionos felületaktív anyagokat is, amelyeket egymással kombináltak. Ha nem tudod melyek ezek, itt van egy táblázat, amely bemutatja az összetevőket.

Források:

1.   Rushton H, Gummer C, L, Flasch H: 2-in-1 Shampoo Technology: State-of-the-Art Shampoo and Conditioner in One. Skin Pharmacol Physiol 1994;7:78-83. doi: 10.1159/000211278 - https://www.karger.com/Article/Abstract/211278

2.   Ws, W. (1970, January 01). Silicone Ingredient Solubility List. Retrieved December 07, 2020, from http://science-yhairblog.blogspot.com/2014/04/silicone-ingredient-solubility-list.html