Ingyenes szállítás 20 000 Ft feletti kosárérték esetén*.
Ausztriába, Romániába és Szlovákiába is szállítunk.
(*meghatározott szállítási módok választása esetén)

Kérdésed van? Írj nekünk: info@curlmission.hu

vagy hívj minket: +36205972855

CGM tippek

Hogyan ápold az alacsony porozitású hajat?

2021.09.30 16:01
Hogyan ápold az alacsony porozitású hajat?

Ha alacsony porozitású a hajad, előfordulhat, hogy a hajápoló termékek ahelyett, hogy beszívódnának a hajad belsejébe, a hajad felületén maradnak. Például, ha olajat vagy hidratálót használsz a hajvégekre és azt látod, hogy fél órával később a termék még mindig a hajad felületén van. Még az is előfordulhat, hogy az ujjaidra tapad amikor a hajadhoz érsz. A hajad valószínűleg nagyon keveset, vagy egyáltalán nem szívott fel a termékből. Alacsony porozitású haj esetén a mosás és a szárítás tovább tarthat, mint azt várnád. Mivel a víz nehezen szívódik fel, előfordulhat, hogy nehezen tudja igazán nedvesíteni a hajadat, és a víz nehezen tud teljesen behatolni a hajadba. Aztán, ha már nedves a hajad, sokáig tarthat, amíg megszárad a levegőn. Még a hajszárító használata is tovább tarthat, mint másoknak, akiknek ugyanolyan hosszú és vastagszálú a hajuk, mint a tied.

Itt van pár tanács, hogy hogyan érdemes ápolnod ahajd ha alacsony a porozitása:

● Használj proteinmentes balzsamot. Ezek általában könnyebben felszívódnak a hajadba, és kevésbé valószínű, hogy termékfelhalmozódást (build up) okoznak.

● A már nedves hajra vidd fel a kondicionálót. A kondicionáló hígítása megkönnyítheti a hajba való felszívódást.

● A samponokban és balzsamokban keress olyan összetevőket, mint a glicerin és a méz. Kerüld az olajtartalmú termékeket, mivel ezek nehezebben hatolnak be a kutikulába.

● Használj hőt, amikor hidratálod a hajad. Használj párásítót, hősapkát vagy melegítő búrát. Vagy ha nincs ilyen, tegyél zuhanysapkát a hajadra, miután felvitted a mélyhidratálót a hajadra.

Hogyan ápold a magas porozitású hajat:

● Keress olyan összetevőket, mint a vaj és az olaj samponokban és balzsamokban. Ezek az összetevők segítenek hidratálni a hajat.

● Használj nem kiöblítendő (leave-in) balzsamokat és lezáró termékeket (zselé, olaj, hab). Ezek a termékek segítenek megőrizni a hajadban a nedvességet.

● Használj hővédő terméket a hajadra. Fújd előbb ezt a terméket a hajra, mielőtt megszárítanád vagy más hőformázó kezelést alkalmaznál. Ez megvédheti a haját a hő okozta károsodástól.

● Kerüld a forró vizet samponozás és kondicionálás közben. Használj inkább langyos vizet.