Ingyenes szállítás 20 000 Ft feletti kosárérték esetén*.
Ausztriába, Romániába és Szlovákiába is szállítunk.
(*meghatározott szállítási módok választása esetén)

Kérdésed van? Írj nekünk: info@curlmission.hu

vagy hívj minket: +36205972855

CGM tippek

Hajszárítás tippek, trükkök

2022.01.17 19:13
Hajszárítás tippek, trükkök

A formázás a göndör hajápolás azon része, ahol nagyon el lehet rontani vagy csodaszéppé lehet varázsolni egy frizurát.

A formázáshoz a megfelelő termékek használatán és azok felvitelén túl, a hajszárítás is hozzátartozik. Nézzünk pár tipikus hibát, amelyeket nem szabad elkövetni hajszárítás során, illetve pár követendő tanácsot, ha sikereket szeretnénk elérni.

Első és legfontosabb tanács, hogy vegyél egy diffúzort a hajszárítódra. A diffúzor azt a célt szolgálja, hogy a levegőt eloszlassa szárítás közben és a fürtöket egyben tartsa amíg a teljes száradást el nem érik. Bátrabbak a konyhában található nyeles tésztaszűrőt is kipróbálhatják, bár talán arra még szükség lehet főzés közben, szóval az csak ideiglenes megoldás lehet amíg be nem szerzel egy diffúzort.

Ha megvan a diffúzor és a hajad készen áll a szárításra, a következő tanácsokat próbáld szem előtt tartani:

- ne kezdd el a csöpögő vizes hajadat szárítani. Ha a formázó termékeket, csurom vizes hajra viszed fel, akkor is nyomkodd ki a felesleges vizet a hajadból szárítás előtt. Ez egyrészt lerövidíti a szárítás idejét másrészt, ha a teljesen vizes hajadat kezded szárítani, hőkárosodást szenvedhet a túl sokáig tartó szárítás miatt, főleg ha nem alacsony hővel szárítod vagy egy örökkévalóság lesz mire megszárad, így egy kiadós megfázást is bezsebelhetsz :(

- ha a kinyomkodás után azt látod, hogy a hajad egy picit elkezdett szöszössé válni, tegyél rá még egy kis zselét vagy vizet, azokra a részekre, ahol szöszösnek látod.

- ne használj annyira forró levegőt, ami már égeti a fejbőröd vagy a kezed, mert az nagy valószínűséggel a hajadat is égetni fogja. Közepes hőmérsékleten próbáld meg szárítani, ha kevés és vékonyszálú hajad van, akkor hideg levegővel is mehet (bár azzal télen azért érdemes vigyázni, nehogy megfázás legyen belőle).

-  hacsak nem vagy már nagyon rutinos göndör haj ápoló, használj közepes sebességet a hajszárításhoz. Minél erősebben fújja a készülék a levegőt, annál nagyobb valószínűséggel fogja szétfújni a fürtjeidet.

- ne kezdd el hiper sebességgel felnyomkodni a fürtjeid közé a hajszárítót egyik helyről a másikra rángatva azt. Ettől csak szétesnek a fürtjeid és szöszös haj lesz a végeredmény. Helyette inkább vegyél egy akkora tincset, amit a diffúzor tárcsája be tud fogadni, tedd óvatosan a tárcsára és hagyd rajta 10 másodpercig, majd óvatosan engedd le és tegyél a tárcsára egy másik tincset. Így haladj körbe a fejed körül, miközben óvatosan egyik oldalról a másikra billented a fejed, hogy a tövek ne lapuljanak le túlzottan.

- a hajtöveket is meg kell szárítanod, ha nem akarsz egy teljesen lapos frizurát. A töveket kétféleképpen száríthatod: az egyik az úgynevezett „hover” módszer. Ebben az esetben a diffúzor nem ér a hajadhoz, hanem csak a hajad körül mozgatod, amíg körbe nem érsz a fejed körül mindenhol. Először előre, majd mindkét oldalra és hátra döntve a fejed haladsz körbe a hajad körül. A másik módszer, hogy egy hajtincset kicsit megemelve a diffúzor fogait a fejbőrödhöz érinted, 10 másodpercig ott hagyod, majd leengeded az adott tincset és mész a következőhöz, míg végig nem érsz minden tincsen.

A legszebb eredmény érdekében, használj egy erős tartású zselét hajszárítás előtt. Ha csak göndörítő krémet vagy szérumot használsz és a lezáró termékeid nem elég erősek, vélhetően szöszös haj lesz a szárítás eredménye. Az erősebb tartást adó zselé megkeményedik a hajon szárítás közben, de ezt egy pici olajat a tenyereiden szétoszlatva, szárítás után ki lehet nyomkodni és máris puha, selymes, rugalmas fürtjeid lesznek.