Ingyenes szállítás 20 000 Ft feletti kosárérték esetén*.
Ausztriába, Romániába és Szlovákiába is szállítunk.
(*meghatározott szállítási módok választása esetén)

Kérdésed van? Írj nekünk: info@curlmission.hu

vagy hívj minket: +36205972855

CGM tippek

Hajmosás. Mikor, mivel?

K.A.
2024.07.03 10:54
Hajmosás. Mikor, mivel?

A hajmosás napja akkor válik igazán izgalmassá, amikor arról kell döntened, milyen sampont használj és bár egyszerűnek tűnik a döntés, mégis sok múlhat azon, hogy a fejbőrödnek megfelelő terméket használod vagy sem, hiszen a fejbőröd tisztasága és épsége jelentős mértékben befolyásolja a végeredményként kapott frizurát.

Mélytisztító mosás, szulfátos mosás: sokszor olvashatod, hogy ne használj szulfátos sampont, mert kiszáríthatja a hajad és a fejbőröd, de előfordulhat, hogy a te fejbőröd egy kicsit erősebb tisztító hatású terméket igényel, mint egy hagyományos szulfátmentes (low-poo) sampon. Honnan tudod, hogy erősebb tisztító hatású termékre van szükséged? Ha a fejbőröd hajmosás zsíros hatású, a hajtöveid teljesen lelapulnak, termékmaradványt látsz a hajszálaidon vagy korpás marad a fejbőröd, akkor bizonyos, hogy a választott termék nem volt megfelelő. Zsíros vagy korpás fejbőr esetén, nem érdemes szembe menni azzal a szabállyal, hogy a speciális fejbőr állapotot speciális samponnal kell kezelni, így a legjobb, ha ilyen esetben zsíros vagy korpás fejbőrre választasz sampont, még akkor is, ha ezek túlságosan kiszáríthatják a hajszálaidat. A hajszálak kondicionálását és hidratáltan tartását az ápoló termékek segítségével könnyedén biztosíthatod, a fejbőröd egészsége viszont előnyt élvez mindenek felett.

Ha gyakran jársz uszodába, nyaralásból tértél vissza és a tengervíz hatását szeretnéd ellensúlyozni, kemény a víz ott, ahol laksz vagy egyszerűen a hajad olyan típusú, hogy a termékek könnyen felhalmozódnak rá, akkor használj mélytiszító és/vagy keltátképző sampont, mely alaposan megtisztítja a hajadat és a fejbőrödet is a nem oda való szennyeződésektől (klór, tengervíz, ásványi anyag felhalmozódás)

Mélytisztító samponjaink az alábbiak:

Hajmosás low-poo vagyis szulfátmentes samponnal: ha a fejbőröd átlagos, elegendő heti egy hajmosás ahhoz, hogy a hajad szép és egészséges kinézetű legyen, használhatsz low-poo sampont, mely szulfátok hozzáadása nélkül, lágyabb tisztítószerek hozzáadásával készült, enyhébb habzású a hagyományos szulfátos samponokhoz képest és gyengédebben tisztítja a hajat és a fejbőrt, kevésbé szárító hatású termék. A low-poo samponok előnye, hogy akár hati több alkalommal is használhatod őket, ha gyakoribb hajmosásra van szükséged, mert sportolsz vagy a hajad környezeti kitettsége valami miatt magasabb.

Néhány Low-poo termékünket itt találod:

Hajmosás co-wash-sal: ugyan eléggé elterjedt a göndör hajúak körében a speciális kondicionálóval (co-wash) történő hajmosás, mégis azt javasoljuk, hogy ezt a típusú terméket inkább csak két hajmosás között használd, ha a hajad nagyon száraz típusú vagy a téli időszakban amikor a haj extrém gyorsan kiszárad és egy kis extra táplálásra van szüksége. A co-washok általában puhító, lágyító összetevőket tartalmaznak, amelyek szinte egyáltalán nem képesek a makacsabb szennyeződéseket eltávolítani, tulajdonképpen a haj és a fejbőr kondicionálása a legfontosabb szerepük. Rendszeres használatuk, samponos mosás nélkül, könnyedén okozhat termék felhalmozódást a fejbőrön és a hajszálakon, így mindenképpen egészítsd ki a rutinodat egy jól tisztító sampon alternatívával is.

Ha co-wash-t keresel, ezeket nézd meg:

Fordított hajmosás: ebben az esetben a kondicionáló használata megelőzi a sampon felvitelét. Főleg azoknak ajánljuk, akik vékony, töredező és gubancos hajjal rendelkeznek. A kondicionáló sampon előtt történő használata segít a gubancok kibontásában így a sampon felvitelekor már a haj sokkal kezelhetőbb. Ne feledd, hogy a samponos hajmosás elsősorban a fejbőr tisztítására való, így a leghatékonyabb akkor leszel, ha a samponnal átmasszírozod a fejbőrödet és a hajszálaidon csak végig húzod a fejbőrödön keletkezett habot, hogy meggátold a hajad a visszagubancolódását.

Kondicionálók széles választékából itt szemezgethetsz:

Érzékeny fejbőr tisztítása: ha a fejbőröd szinte mindentől kisebesedik, viszket, allergiás reakciót produkál, érdemes olyan terméket választanod, amelyet úgy formuláztak, hogy megfeleljen a legérzékenyebb fejbőr számára is, hiszen a cél az, hogy a fejbőr épségét a legnagyobb mértékben megőrizzük. Használj illatmentes termékeket vagy kifejezetten érzékeny fejbőrre tervezett termékeket, mind a hajmosáshoz, mind pedig az ápoláshoz, mert ezekkel megelőzheted a kellemetlen tüneteket.

Kínálatunkban ezeket a termékeket találod érzékeny fejbőrre: