Ingyenes szállítás 20 000 Ft feletti kosárérték esetén*.
Ausztriába, Romániába és Szlovákiába is szállítunk.
(*meghatározott szállítási módok választása esetén)

Kérdésed van? Írj nekünk: info@curlmission.hu

vagy hívj minket: +36205972855

CGM tippek

A definiált fürtök titka

K.A.
2024.06.24 11:19
A definiált fürtök titka

Ha választanod kellene a volumen vagy a definíció között, mit választanál? Ez az egymillió dolláros kérdés. A definíciót választanád? Imádod ahogy a tincseid egyenként kunkorodnak és jól körülhatárolt szabályos kis kunkorok formájában sorakoznak a fejeden?
Van néhány módszer, amivel segíthetsz elérni a fürtjeid és hullámaid maximális definícióját. Miért ne próbálnád ki hát, az alábbi 7 tippet!

1. tipp: Kezdd tiszta fejjel

Nem számít, milyen hajtípusod van, a fürtjeid és a fejbőröd tisztítása és kondicionálása az első lépés a rutinodban, amely előkészíti a hajadat a mosási nap további folyamatára. Mivel a göndör vagy hullámos haj általában szárazabb, mint más hajtípusok, mert a természetes olajoknak tovább tart lejutni a hajszálon - ezért fontos, hogy minél tovább hidratáltan tartsd a hajad.

Alaposan tisztítsd meg a hajadat és a fejbőrödet hidratáló samponnal, amely táplálja a száraz és dehidratált fürtöket, majd ezt követően használj egy krémkondicionálót, amely erősíti és táplálja a hajad. Intenzívebb kezeléshez (ha a hajad extra száraz) használj kondicionáló helyett mélyhidratáló pakolást, különösen a nyári szezonban, mert a hajad ilyenkor könnyen kiszáradhat.

Pár javaslat a fentiekre:

2. tipp: Szánj időt a fürtök kifésülésére

Ahhoz, hogy a tincseid definiáltak legyenek, mindenképpen csomómentessé kell tenned a hajad, mert ez megkönnyíti a formázók felvitelét és eloszlatását, valamint a hajszálak könnyebben tudnak majd tincsekké formálódni, ha gubancmentesek. Használj széles fogú fésűt vagy hajbontó kefét és haladj a hajvégeidtől a hajtöveid felé, fokozatosan, óvatosan kibontva a gubancokat.

Pár javaslat a fentiekre:

3. tipp: Itasd fel a felesleges vizet egy kíméletes mikroszálas törülközővel

Nincs annál rosszabb, mint amikor durva frottír törölközővel dörzsölöd és ezzel extra szöszösödést valamint töredezést okozol göndör fürtjeidet melyek vizesen sokkal sérülékenyebbek mint szárazon. Egy puha mikroszálas törölköző lesz a legjobb barátod, ha a nedves hajad ápolásáról van szó, eltávolítja a felesleges vizet vagy terméket anélkül, hogy túl sok vizet szívna ki vagy szöszösödést okozna.

Pár javaslat a fentiekre:

4. tipp: Válaszd szekciókra a hajad, mielőtt felviszed a termékeket

Ha szekciónként viszed fel a termékeidet, összességében sokkal jobb definíciót kapsz. A hajtípusodtól függően próbáld meg 3-6 részre osztani a hajad. Ez biztosítja, hogy a hajad egyetlen része se maradjon ki a formázáskor.

5. tipp: Milyen termékeket használj?

A definíció elérésének kulcsa az általad választott termékekben rejlik. Ha definiált tincsekre vágysz, mindenképpen használj leave-int vagy hajkrémet, attól függően, hogy mennyire vastag szálú a hajad. Ezek a termékek segítenek, hogy a tincseid fényesek, és lágyak legyenek. Míg a leave-in termékek nem adnak önállóan tartást, a hajkrémek rendelkeznek tartást adó összetevőkkel viszont, ha maximális definíciót szeretnél, használj kiegészítésként egy hajzselét, mely segít a krém vagy leave-in hatására tincsekbe formázott hajadnak tincsekben megszilárdulni a hajszárítás végéig. A zselé segít meggátolni a szöszösödést és fényt is ad a hajadnak. Hajzselé választásról itt olvashatsz bővebben.

6 tipp: Technikák

A különböző technikák gyakran eltérő eredményeket mutatnak. Van néhány módszer, amely segíthet a definíció kialakításában.
Ezek a következők:

Ujjra tekergetős módszer (finger coiling) - Ez egy nagyszerű módja a göndörség ösztönzésének és a spirálok létrehozásának. Fogj meg egy tincset és kezdd el a tövétől feltekerni a mutatóujjadra. Türelmi szintedtől függően haladj végig kisebb vagy nagyobb tincsenként az egész hajadon.

Hajkefés formázás - Válassz le egy tincset és a formázó kefét húzd végig hajtőtől a hajvégig, majd óvatosan nyomkodd fel párszor a megformázott tincset majd menj a következő tincsre.

Pár javaslat a fentiekre:

Nyomkodás (de a hajformázóiddal) - Ez a módszer biztosítja, hogy a fürtjeid beszívják a termékeidet, miközben a fürtjeid formálódását is ösztönzi. Végy egy tincset a tenyeredbe, told fel a hajtövedig és nyomkodd meg párszor, majd óvatosan engedd le. Haladj végig minden tincseden.

Gereblyézz és rázz - Hajtőtől lefelé haladva húzd végig az ujjaidat a tincseid között, majd a hajvégekhez érve szorítsd meg és rázd meg párszor a tincseket. Ezzel a tincseket elválasztod egymástól és még hangsúlyosabbá válnak.


7. tipp: Diffúzoros szárítás


Szinte elengedhetetlen kelléke a szöszmentes tincsek elérésének és a definíció megóvásának. Arról nem is beszélve, hogy ez a módszer a szárítási időt is jelentősen lecsökkenti a szabad levegőn szárítás idejéhez képest. Két fő módszer létezik a definiált fürtök szárításához.
Hover diffusing- ez az a módszer, amikor a hajszárítóddal a fürtök körül körözgetsz anélkül, hogy hozzáérnél a hajadhoz a diffúzor tárcsájával.
Pixie Diffusing- minden egyes tincset külön-külön beteszed a diffúzor tárcsájába és tincsenként szárítod a hajad.


Bónusz tipp: Védd fürtjeidet alvás közben

Egy szatén hálósapka és egy egyszerű ananász copf gyengéd kiegészítőkkel, mint például a szatén hajgumi, három olyan dolog, ami segít megőrizni a göndörségdefiníciót az éjszakai alvás során.

Pár javaslat a fentiekre: