Ingyenes szállítás 20 000 Ft feletti kosárérték esetén*.
Ausztriába, Romániába és Szlovákiába is szállítunk.
(*meghatározott szállítási módok választása esetén)

Kérdésed van? Írj nekünk: info@curlmission.hu

vagy hívj minket: +36205972855

CGM tippek

Átállás

2021.12.02 14:30
Átállás

Eldöntötted, hogy nincs többé hajvasaló, hajegyenesítés és küzdelem a hajad természetes megjelenése ellen? Szeretnéd ha a fürtjeid valódi pompájukban tündökölnének? Belevágtál a CGM-be és lecseréltél minden sampont, balzsamot, krémet, zselét amelyeket eddig használtál?
Akkor hajmosásról hajmosásra közelebb kerülsz a célodhoz, bár lehet, hogy most még nem ezt érzed...és a célhoz vezető út, bizony elég rögös és hosszú lehet.

Az átmeneti időszaktól mindenki retteg, aki pedig már túlesett rajta, az bitzosan nem őriz jó emlékeket róla. Azt az első néhány hetet vagy hónapot, amikor a hajad rosszabbul néz ki, mint előtte, amikor legszívesebben feladnád, amikor azt mondod, hogy soha nem lesznek lágyan leomló, puha, pajzánul tekeredő, csillogó fürtjeid.

Miért történik ez?

Az egyszerű válasz az, hogy időbe telik, amíg a göndör hajad megváltozik (átáll). Lehet, hogy évekig hővel károsítottad, kémiai anyagokkal egyenesítetted a hajadat és ezt egyszerűen nem tudod egy mosással visszacsinálni.
Az átmenet mindenkinél más és más. Egyeseknél gyors lefolyású, másoknál tovább tart. Akárhogy is, amikor megváltoztatod az évek óta használt módszert, az egy kis sokk lesz a hajad számára.

A hajad szöszösebbnek vagy zsírosabbnak tűnhet, mint amihez hozzászoktál, ez azonban nem tart örökké. Lehet, hogy fel akarod adni, de ne feledd, ez az egész arról szól, hogy egészséges, boldog hullámos hajat kapj, ezért próbáld meg legalább egy hónapig elkötelezni magad az új módszer mellett, és csak várd ki, hogy megtapasztalhasd a különbséget.

Íme néhány dolog, amit hullámos/göndör hajad az átmeneti időszakban tapasztalhat.

A GÖNDÖR HAJAD ÁTMENETÉNEK JELEI

1. A hajam zsírosabb a szokásosnál.
Lehet, hogy korábban szulfátos samponokat használtál, amelyek megfosztották a hajadat az olajoktól. Ezáltal a fejbőröd keményen dolgozik, hogy több olajat termeljen. Így amint átváltasz szulfátmentes samponra, eltarthat egy ideig, amíg a fejbőröd felismeri, hogy már nem kell annyi olajat termelnie.

2. Egyenetlenül hullámosodik/göndörödik a hajam
Nagy valószínűséggel a kiegyenesítés vagy a hőformázás miatt a hajad szerkezete sérült. Emiatt előfordulhat, hogy a hajadnak bizonyos részei petyhüdtek, és nem csinálnak sokat, csak szomorúan lógnak le a fejedről.
Minél többet használod a megfelelő sampont, kondicionálod a hajad, és minél többet nyomkodod a hajad felfelé formázás közben, annál inkább emlékezni fog természetes mintázatára. Ez időbe telhet, különösen a hajad felső rétegénél, ahol jellemzően a hajad a legjobban sérült a hőkezelés, a nap és a copfban hordás okozta megterhelés miatt.
Ahogy nő a hajad, még az is előfordulhat, hogy úgy érzed, mintha két különböző típusú haj lenne a fejeden - az egészséges új haj (a tövénél) és a régi sérült haj (a hosszában). Ez normális, ezért fontos, hogy 3 havonta vágass picit vissza a sérült hajvégeidből, így az idő múlásával csak az egészséges, természetes hullámos/göndör haj marad. Persze dönthetsz egy "nagy hajvágás" mellett is, ezzel gyorsíthatod a visszagöndörödési folyamatot, ha ez neked belefér, de a legtöbb lány nem szereti drasztikusan csökkenteni hajhosszát.

3. Csomós és gubancos a hajam
Amikor göndör hajad ápolásának új módszerére váltasz, előfordulhat, hogy a hajadban több a gubancolódás és a csomó. Ne aggódj, ez teljesen normális, és idővel elmúlik. Lehet, hogy ahogy kísérletezel a zselék és hajhabok alkalmazásával és rétegezésével, a hajad lázadozik. Vagy pedig a felviteli technikán kell dolgoznod. Keress egy megfelelő hajbontó kefét, és győződj meg róla, hogy alaposan kifésülöd a hajad, amikor az teljesen át van itatva kondicionálóval.

4. Szöszösödik a hajam
Lehet, hogy vágysz arra a simaságra és puhaságra amit az egyenes haj élménye ad, de ne félj, a szöszösödés javulni fog. A haj szöszösödésének hátterében a nedvességhiány áll. Tehát amint megfelelően kondicionálod a hajadat, ez csökkenni fog. Az időjárásváltozás is okozhat szöszt és az is eltarthat egy darabig, amíg megtalálod a hajadban használható tökéletes mennyiségű terméket. Végül pedig az olajok, amelyek ha megtalálják a fejbőrödön megfelelő mennyiségüket, végül lefelé haladnak a hajszálon, lesimítva a kutikulákat.
Itt adunk pár tippet, az átállási időszak túléléséhez.